zondag 20 maart 2016

l u n c h g e r e c h t



































Vandaag een lekker lunchgerecht van Mimi Thorissen en het ziet er ook zo mooi uit:

Eieren en asperges met wijn-boter-vinaigrette
Per schaaltje/potje/persoon:
2 eieren, 2 eetlepels  creme fraĆ®che, 5 asperges, gehalveerd en geschild
Een mespuntje piment
Zout en vers gemalen  zwarte peper

Voor de vinaigrette (voor 6 schaaltjes)
4 eetlepels ongezouten boter
Zest van een onbespoten citroen
1 eetlepel citroensap
Een scheutje droge sherry
Een handje fijngesneden bieslook

Vul de ovenschaaltjes met 2 gebroken eieren, voeg de room toe, leg de asperges erbovenop (als ze erg dik zijn, eerst 5 minuten halfgaar stomen).
Peper, zout, piment erover.

Zet een grote pan met een laagje  water op het vuur.  de schaaltjes erin, deksel erop, aan de kook brengen en 5 minuten laten koken tot de eieren wel gebonden, maar nog zacht zijn. Je moet er soldaatjes in kunnen dopen (staafjes geroosterd brood).

Tegelijkertijd verwarm je de boter in een pan, voeg de rest van de ingrediƫnten van de vinaigrette toe en laat 5 minuten indikken. Verdeel over de schaaltjes en bestrooi met de bieslook.
Ik vind het extra lekker om het geroosterde brood voor het snijden te bewerken met een doorgesneden teentje knoflook.

Het inspirerende blog van Mimi Thorississen: mimithorisson


Geen opmerkingen: